HTML

Kiss László

Kiss László vagyok, tanár, országgyűlési képviselő. Óbuda-Békásmegyer önkormányzatban 2006 óta képviselem az emberközpontúság, a szolidaritás és a szabadság értékeit a Magyar Szocialista Párt színeiben. A kerületben élek, így fontos számomra az is,hogy az otthonomban a III. kerületben mi történik. Remélem nem csak nekem fontos.

Friss topikok

Friss topikok

  • Kiss László Blogja: Természetesen az MSZP-t érheti kritika abban, hogy a rezsiügyben kidolgozott álláspontját mennyire hatékonyan osztja meg a lakossággal. Lehet cinikusan kérdezni, hogy „hol vannak az óriásplakátok”. ... (2013.07.25. 18:26) Rezsipopulizmus e a baloldaliság?
  • fehérfarkas: Az új törvény és koncepció tervezetében nem vagyok jártas, de 2007-ben írtam cikket az akkori helyzetről külföldi országokkal összehasonlítva a magyar helyzetet. Felhasználtam hozzá különböző tanulm... (2013.06.17. 19:55) Felsőoktatási stratégia - Út a semmibe?
  • sandorbe: Amíg nincs megnevezve, megmutatva a támadó, amíg a személyiségi jogok védelmének az ernyője alatt vicsoroghat mint dúvad, addig bármilyen gaztettet, bármikor el lehet maszatolni, és az hogy kire ke... (2013.04.06. 22:24) Fizikai erőszak ért egy III. kerületi fideszes aktivistát
  • Kiss László Blogja: Én is örültem a kezdeményezésnek, csak nem értettem miért nem szavazta meg minden képviselő. Szerintem Gelléri Andor Endre életműve önmagáért beszél! (2013.02.28. 15:59) Gelléri Andor Endréről utcát neveznek el a III. kerületben

Állandó oldalak

2016.10.05. 08:38 Kiss László Blogja

Az ügyészség szerint macskát autóval üldözni nem állatkínzás

Vádat emeltek egy autós ellen, aki június 4-én több társával együtt ittasan autóba ült. Vezetés közben a rossz minőségű földúton feltűnt egy kódorgó macska. Emberünk - a társai tilatkozása ellenére -  úgy gondolta jó ötlet lenne üldözőbe venni a kocsival. Szerencsére a cica elég gyors volt, így el tudott szaladni, ám az autó és utasai rosszabbul jártak: egy fával ütköztek. Az autóban ülők mindegyike megsérült. Ami ez után következik jól mutatja, hogy a hatóságok egy részét mennyire nem érdekli az állatvédelem. Ugyanis a Hajdú Bihar megyei főügyészség ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége és közúti veszélyeztetés bűntettével vádolta meg az autóst, de valahogy az állatkínzás kimaradt. Pedig könnyű elképzelni, hogy vajon állatkínzásnak minősül e, ha éjszaka egy élőlény az életéért fut egy hatalmas, őt elvakító jármű elől. Az ügyészség természetesen felfüggesztett börtönbüntetést javasol. Ha egy kicsit jogászkodunk,akkor látjuk, hogy az ittas állapotban elkövetett járművezetés 0-2 évig, a közúti veszélyeztetés 0-3 évig, és az állatkínzás ebben az esetben 0-2 évig tartó szabadságvesztéssel büntetendő, ami alapján - feltéve ha az illető nem volt korábban büntetve és az autóban utazók nem sérültek meg súlyosabban - vélhetően a felfüggesztett börtönbüntetés reális. De mivel a nyilvánvalóan megvalósult állatkínzás nem került be a vádba, így nyilván a bíróság sem tudja azt értékelni. Ezt a részét tehát az elkövető megúszta. 

Szólj hozzá!

Címkék: állatvédelem


A bejegyzés trackback címe:

https://kisslaszlo-obuda.blog.hu/api/trackback/id/tr8311769579

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása