HTML

Kiss László

Kiss László vagyok, tanár, országgyűlési képviselő. Óbuda-Békásmegyer önkormányzatban 2006 óta képviselem az emberközpontúság, a szolidaritás és a szabadság értékeit a Magyar Szocialista Párt színeiben. A kerületben élek, így fontos számomra az is,hogy az otthonomban a III. kerületben mi történik. Remélem nem csak nekem fontos.

Friss topikok

Friss topikok

  • Kiss László Blogja: Természetesen az MSZP-t érheti kritika abban, hogy a rezsiügyben kidolgozott álláspontját mennyire hatékonyan osztja meg a lakossággal. Lehet cinikusan kérdezni, hogy „hol vannak az óriásplakátok”. ... (2013.07.25. 18:26) Rezsipopulizmus e a baloldaliság?
  • fehérfarkas: Az új törvény és koncepció tervezetében nem vagyok jártas, de 2007-ben írtam cikket az akkori helyzetről külföldi országokkal összehasonlítva a magyar helyzetet. Felhasználtam hozzá különböző tanulm... (2013.06.17. 19:55) Felsőoktatási stratégia - Út a semmibe?
  • sandorbe: Amíg nincs megnevezve, megmutatva a támadó, amíg a személyiségi jogok védelmének az ernyője alatt vicsoroghat mint dúvad, addig bármilyen gaztettet, bármikor el lehet maszatolni, és az hogy kire ke... (2013.04.06. 22:24) Fizikai erőszak ért egy III. kerületi fideszes aktivistát
  • Kiss László Blogja: Én is örültem a kezdeményezésnek, csak nem értettem miért nem szavazta meg minden képviselő. Szerintem Gelléri Andor Endre életműve önmagáért beszél! (2013.02.28. 15:59) Gelléri Andor Endréről utcát neveznek el a III. kerületben

Állandó oldalak

2016.09.21. 17:45 Kiss László Blogja

Akkor mit is gondolunk az állatvédelemről?

A hétfői napon az igazságügyi tárcát arról kérdeztem, hol is tart a várva várt törvénykezési folyamat, amelyet a februári civil tüntetést követően olyan nagy hanggal elkezdett a minisztérium.

 

Az államtitkár a válaszában ködösített és az a valótlanság is elhagyta a száját, hogy az MSZP pusztán a büntetési tételek szigorításában gondolkodik. Persze a Parlament falai sok mindent kibírnak, de ettől még elég sunyi dolog volt az is, hogy a bírókon kérte számon, miért nem ítélnek el állatkínzásért letöltendő börtönbüntetésre elkövetőket, ugyanis a baj a büntetési tételben van. Amíg 0-3 évig lehet az állatgyilkosságot büntetni, addig egészen egyszerűen nem fognak letöltendő börtönbüntetést kapni az elkövetők, kivéve ha ez nem az első eset és ha más bűncselekmény is megvalósul.

Persze az államtitkár válaszának a vége miszerint az állatvédelemnek az "embervédelemmel" összhangban kell megvalósulni elárulta a valódi szándékokat. MI, állatbarátok már régóta halljuk szajkózni ezt az "embervédelmes" dolgot, mintha nem lenne mindenkinek érdeke az, hogy ne tegyenek mérgezett élelmiszereket közterületre (amely nyilván nem csak az állatokra ártalmas). Azt se kell ecsetelni, hogy az a világ, amelyben büntetlenül lehet állatokat brutálisan megkínozni nem csak állat, hanem emberellenes is.

Az MSZP-nek az az álláspontja, hogy az állatgyilkosoknak a börtönben a helyük. Ebben nincs pardon! Természetesen az állatvédelem ennél sokkal komplexebb feladat, éppen ezért javasoltuk még nyáron a kormánynak, hogy módosítsa a BTK-t úgy, hogy differenciálja az állatok sérelmére elkövetett büntetésieket, legyen külön tényállása az állatkínzásnak, állatgyilkosságnak, súlyos testi sértésnek, stb.  Természetesen javasoltuk a büntetési tétel szigorítását is.

Javasoltuk a büntetőeljárási törvény szigorítását, oly módon, hogy állatok sérelmére elkövetett bűntetteknél a feljelentőnek is legyen lehetősége félként megjelenni. Javasoltuk, hogy a polgári törvénykönyvben az állatok ne dolgok legyenek, hanem kapjanak speciális kategóriát. Könnyen belátható, hogy mennyire elképesztő, hogy egy kutya meg egy televízió majd ugyanolyan fogalmi keretben van a PTK szerint.

Javasoltuk, hogy a felelős állattartás jelenjen meg a tankönyvekben és az iskolai oktatásban, mert azt gondoljuk, hogy szemléletváltásra van szükség. Javasoltuk, hogy a mérgek és csapdák helyett a városi madarak populációja helyett az un. fogamzásgátló tablettás megoldást részesítsék előnyben. És persze még folytathatnánk javaslatainkat. 

 

Mindebből látszik, hogy mi baloldaliak komolyan vesszük az állatvédelmet. Rendszeresen egyeztetünk a civil szervezetekkel és az állatvédelem ügyét komplexen kezeljük. Mert állatgyilkosok közt is cinkos, aki néma!

Szólj hozzá!

Címkék: állatvédelem


A bejegyzés trackback címe:

https://kisslaszlo-obuda.blog.hu/api/trackback/id/tr4511727285

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása