HTML

Kiss László

Kiss László vagyok, tanár, országgyűlési képviselő. Óbuda-Békásmegyer önkormányzatban 2006 óta képviselem az emberközpontúság, a szolidaritás és a szabadság értékeit a Magyar Szocialista Párt színeiben. A kerületben élek, így fontos számomra az is,hogy az otthonomban a III. kerületben mi történik. Remélem nem csak nekem fontos.

Friss topikok

Friss topikok

  • Kiss László Blogja: Természetesen az MSZP-t érheti kritika abban, hogy a rezsiügyben kidolgozott álláspontját mennyire hatékonyan osztja meg a lakossággal. Lehet cinikusan kérdezni, hogy „hol vannak az óriásplakátok”. ... (2013.07.25. 18:26) Rezsipopulizmus e a baloldaliság?
  • fehérfarkas: Az új törvény és koncepció tervezetében nem vagyok jártas, de 2007-ben írtam cikket az akkori helyzetről külföldi országokkal összehasonlítva a magyar helyzetet. Felhasználtam hozzá különböző tanulm... (2013.06.17. 19:55) Felsőoktatási stratégia - Út a semmibe?
  • sandorbe: Amíg nincs megnevezve, megmutatva a támadó, amíg a személyiségi jogok védelmének az ernyője alatt vicsoroghat mint dúvad, addig bármilyen gaztettet, bármikor el lehet maszatolni, és az hogy kire ke... (2013.04.06. 22:24) Fizikai erőszak ért egy III. kerületi fideszes aktivistát
  • Kiss László Blogja: Én is örültem a kezdeményezésnek, csak nem értettem miért nem szavazta meg minden képviselő. Szerintem Gelléri Andor Endre életműve önmagáért beszél! (2013.02.28. 15:59) Gelléri Andor Endréről utcát neveznek el a III. kerületben

Állandó oldalak

2013.12.16. 07:13 Kiss László Blogja

Folytatódik a közlekedési káosz Óbudán?

Mint ismeretes 2013. szeptember végétől az 1-aes villamos felújítása hatalmas közlekedési káoszt okoz a III. kerületben. Volt,hogy a Vörösvári úton a gyalogosátkelőnél kikapcsolt lámpák nehezítették a közlekedést, de aki arra jár az nem mint nap találkozik a káosszal. 

2013. május 23-án dátumozott cikkben a BKK honlapja tájékoztat minket arról, hogy "kiírtuk" (így) a közbeszerzést az 1es villamos vonalán. A közlemény leírja,hogy szebb,jobb és biztonságosabb lesz a villamosvonal. "A kivitelezés része az „1-es és 3-as villamos vonalak továbbfejlesztése I. ütem” projektnek, ami 6,08% önerő biztosításával, 93,92% uniós támogatás felhasználásával, összesen 40.998.763.242 Ft értékben valósulhat meg." A sokat szidott Unió azért ebbe a beruházásba is mintegy 38 milliárd forintot. Persze gyarmat az nem leszünk,de a pénzt elfogadjuk!

Augusztus 21-én megjelent közleményben további részleteket árulnak el a beruházásról. A felújítás egyes részleteit képező dátumok a felújítás szeptember 28-as indulása előtti napon derültek ki, a BKK újabb közleményében azt írta: "az 1-es villamos munkálatai 2013. szeptember 28-án, szombaton a Bécsi út és a Lehel utca közötti szakasz felújításával. A december 15-ig tartó első ütemben a Bécsi út és a Lehet utca közötti, a vonal legrégebbi szakasza korszerűsödik. " Ha mindezt jól értem ez azt jelenti, hogy a teljes óbudai szakasz "felújul"  - jórészt az uniós adófizetők pénzéből - december 15-re?

Ehhez képest egy újabb közlemény arról tájékoztat bennünket, "Újabb üteméhez érkezett az 1-es villamosvonal felújítása: 2013. december 15-én – az előzetes ütemtervnek megfelelően – átadjuk a forgalomnak az Árpád híd M és a Lehel utca közötti szakaszt".  Nos ez mindenképpen érdekes. A korábbi közleményekben ugyanis nem olvastam olyat,hogy a "Bécsi út és a Lehel út" közti szakasz az valójában az Árpád  híd és a Lehel utcai szakasz lenne?! Ha pedig valóban az előzetes ütem csak az Árpád hídig szól, akkor miért állították a korábbi közlemények ennek ellenkezőjét? Arról sem volt korábban szó, hogy "Az átadás részleges, a vonal ezen szakaszán a forgalom újraindíthatóságát szolgálja a villamospálya elkészültével, de számos kiegészítő munkát a következő hónapokban végez el a kivitelező: a végleges utastájékoztatási felületek még nem készültek el, egyelőre nem lesz lift, mozgólépcső a megállókban, és a padok, szemetesek is csak ideiglenesek lesznek" (kiemelés a közleményből).

A közlemény szerint természetesnek kellene gondolnunk azt, hogy az átadás csak ideiglenesen történik meg az említett szakaszon és hogy számos funkció még ideiglenesen sem készült el.

Rögtön felmerülhet,hogy vajon szokványos e az, hogy a próbaüzembe helyezés és az átadás közötti különbségről a BKK hallgat?

Tényleg igaz lehet, hogy az előzetes ütemben az szerepelt, hogy december 15-ig mégsem készül el a III. kerületi villamos szakasz és a „kiegészítő funkciók” sem

Ezt a szakaszt akkor műszakilag valaki átvette, rákerült egy papírra a pecsét, hogy mindez így rendben van?

 Kérdés továbbá,hogy akkor most mikor is kerül sor a III. kerületi közlekedési káosz felszámolására, amelyet a beruházás okoz és mi a határideje annak, amikor a teljes óbudai szakaszon - nem ideiglenesen, próbaüzemben -  elindulhat a villamosközlekedés. Melyek az újabb határidők?

 

Szólj hozzá!

Címkék: Óbuda Közlekedési káosz


A bejegyzés trackback címe:

https://kisslaszlo-obuda.blog.hu/api/trackback/id/tr935694639

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása