HTML

Kiss László

Kiss László vagyok, tanár, országgyűlési képviselő. Óbuda-Békásmegyer önkormányzatban 2006 óta képviselem az emberközpontúság, a szolidaritás és a szabadság értékeit a Magyar Szocialista Párt színeiben. A kerületben élek, így fontos számomra az is,hogy az otthonomban a III. kerületben mi történik. Remélem nem csak nekem fontos.

Friss topikok

Friss topikok

  • Kiss László Blogja: Természetesen az MSZP-t érheti kritika abban, hogy a rezsiügyben kidolgozott álláspontját mennyire hatékonyan osztja meg a lakossággal. Lehet cinikusan kérdezni, hogy „hol vannak az óriásplakátok”. ... (2013.07.25. 18:26) Rezsipopulizmus e a baloldaliság?
  • fehérfarkas: Az új törvény és koncepció tervezetében nem vagyok jártas, de 2007-ben írtam cikket az akkori helyzetről külföldi országokkal összehasonlítva a magyar helyzetet. Felhasználtam hozzá különböző tanulm... (2013.06.17. 19:55) Felsőoktatási stratégia - Út a semmibe?
  • sandorbe: Amíg nincs megnevezve, megmutatva a támadó, amíg a személyiségi jogok védelmének az ernyője alatt vicsoroghat mint dúvad, addig bármilyen gaztettet, bármikor el lehet maszatolni, és az hogy kire ke... (2013.04.06. 22:24) Fizikai erőszak ért egy III. kerületi fideszes aktivistát
  • Kiss László Blogja: Én is örültem a kezdeményezésnek, csak nem értettem miért nem szavazta meg minden képviselő. Szerintem Gelléri Andor Endre életműve önmagáért beszél! (2013.02.28. 15:59) Gelléri Andor Endréről utcát neveznek el a III. kerületben

Állandó oldalak

2013.02.05. 17:08 Kiss László Blogja

Mire kell vigyázni az álláshirdetéseknél?

Köszönhetően a kormány nem kifejezetten munkavállaló-barát politikájának egyre több aktív, dolgozni tudó ember kerül az utcára. Sokan vannak olyan helyzetben,hogy hosszú hónapokig állást keresnek.  Sajnos sokan vannak olyanok is,akik hasznot próbálnak húzni más emberek elkeseredettségéből és nyomorából és fiktív álláshirdetéseken próbálnak pénzt, információt, vagy személyes adatokat szerezni.

 Persze a hirdetések egy részének már a szövegéből is látszik, hogy nem valós hirdetés, másoknál viszont csak akkor derül ki, ha már jelentkeztünk és megismerjük a részleteket.

 Néhány dologra érdemes odafigyelni, hogy kiszűrjük ezeket a próbálkozásokat.

1. Az álláshirdetésben pénzt kérnek a közvetítésért

Jó ha tudjuk, hogy az állásközvetítők az Európai Unió egyetlen tagállamában sem kérhetnek pénzt a szolgáltatásukért. Tehát soha nem szabad regisztrációs díjat fizetni senkinek

A hirdetési újságok teli vannak olyan pénzkereseti lehetőségekkel, amelyek valós munkavégzés nélkül ígérnek százezreket – nos ezek nagy eséllyel piramisjátékok. A „válaszborítékért tájékoztatjuk” típusúaknál bizonyos összeget kell elküldeni, átutalni a „munkacsomag” megszerzéséhez. Ezután minden esetben az a válasz érkezik: mi is tegyünk ugyanígy, hirdessünk, majd a jelentkezőktől befolyó összeg a miénk lesz.


2. Jó eséllyel az olyan távmunka-hirdetés kínál valódi munkalehetőséget, amelynek a szövegében szerepel szakképzettség is

Az álláshirdetéseknél mindig fenntartással kell kezelni azokat, amelyek nem valamilyen konkrét állásra keresnek jelentkezőket.  A multi level marketing típusú munkavégzéssel – különböző termékek árusításával egybekötött hálózatépítéssel – is lehet pénzt keresni, ám ez nem az a hagyományos, nyolcórás állás, amelynek a hirdetők nagy része „el akarja adni”.

3. Ha nem fizetik ki a próbanapot

A próbaidő a munkaviszony része, ezért fizetés jár érte. Általában 1-3 hónapos időtartamot jelent. Olyan, hogy „próbanap” viszont nem szerepel a munka törvénykönyvében, ezért ezt gyakran „elfelejtik” kifizetni. Ám azt viszont jogszabály írja elő, hogy az érdemi munkavégzésért kötelező fizetést adni. A törvénytisztelő munkáltatók ezt alkalmi munkavállalói könyvvel vagy egynapos megbízási szerződéssel oldják meg.

4. Munkaszerződés nélkül akarnak dolgoztatni

A feketén, szerződés nélkül foglalkoztatottaknak nincs semmilyen papírjuk, amire hivatkozhatnak, ha a munkaadó úgy dönt, kevesebb pénz ad nekik a munkájukért, vagy egyáltalán nem fizet. Könnyű belátni, hogy a ilyenkor a munkavállalónak nincs túl sok esélye a jogait érvényesíteni.


5. Az állást már a meghirdetés előtt betöltötték, formális interjú

A közszféráról lehetett főként azt hallani, hogy már rég megvolt a jelölt egyes állásokra, ám kötelező volt pályáztatni. Ezért megjelenhettek olyan hirdetések is, amelyekre igazából nem is vártak jelentkezéseket. Gyanús lehet, ha a beszélgetés nagyon rövid, vagy épp nem lényeges témákat érint, ilyenkor sok reményt ne füzünk a sikerhez.


http://fn.hir24.hu/karrier/2010/01/29/kiszurhetok_kamu_allashirdetesek
http://allasatveres.blogspot.hu/

Szólj hozzá!

Címkék: munka


A bejegyzés trackback címe:

https://kisslaszlo-obuda.blog.hu/api/trackback/id/tr125064318

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása