HTML

Kiss László

Kiss László vagyok, tanár, országgyűlési képviselő. Óbuda-Békásmegyer önkormányzatban 2006 óta képviselem az emberközpontúság, a szolidaritás és a szabadság értékeit a Magyar Szocialista Párt színeiben. A kerületben élek, így fontos számomra az is,hogy az otthonomban a III. kerületben mi történik. Remélem nem csak nekem fontos.

Friss topikok

Friss topikok

  • Kiss László Blogja: Természetesen az MSZP-t érheti kritika abban, hogy a rezsiügyben kidolgozott álláspontját mennyire hatékonyan osztja meg a lakossággal. Lehet cinikusan kérdezni, hogy „hol vannak az óriásplakátok”. ... (2013.07.25. 18:26) Rezsipopulizmus e a baloldaliság?
  • fehérfarkas: Az új törvény és koncepció tervezetében nem vagyok jártas, de 2007-ben írtam cikket az akkori helyzetről külföldi országokkal összehasonlítva a magyar helyzetet. Felhasználtam hozzá különböző tanulm... (2013.06.17. 19:55) Felsőoktatási stratégia - Út a semmibe?
  • sandorbe: Amíg nincs megnevezve, megmutatva a támadó, amíg a személyiségi jogok védelmének az ernyője alatt vicsoroghat mint dúvad, addig bármilyen gaztettet, bármikor el lehet maszatolni, és az hogy kire ke... (2013.04.06. 22:24) Fizikai erőszak ért egy III. kerületi fideszes aktivistát
  • Kiss László Blogja: Én is örültem a kezdeményezésnek, csak nem értettem miért nem szavazta meg minden képviselő. Szerintem Gelléri Andor Endre életműve önmagáért beszél! (2013.02.28. 15:59) Gelléri Andor Endréről utcát neveznek el a III. kerületben

Állandó oldalak

2013.01.23. 21:11 Kiss László Blogja

Az ellenzéki összefogást Budapesten is!

A legfrissebb közvélemény kutatások szerint az MSZP töretlenül vezet a demokratikus ellenzék pártja között, sőt lassú növekedés látszik. A demokratikus ellenzék népszerűség tekintetében eléri a Fideszt, ugyanakkor az összefogás várat magára. A számokból egyértelműen látszik, hogy az abszolút többség megszerzése csak széles körű választói összefogással érhető el. Ehhez azonban tárgyalni kell egymással.

Az elmúlt hónapokban Mesterházy Attila kezdeményezésére számos szervezet elkezdte a programok egyeztetését a közös értékek alapján. Az MSZP célja az volt, hogy kovásza legyen az ellenzéki erők együttműködésének. Különösen fontos ez akkor, amikor úgy tűnik,hogy Bajnai Gordon az ellenzéki erők összekovácsolásának stratégiáját feladva saját pártot épít.

Azonban nem elegendő, hogy a demokratikus ellenzék és a civil szervezetek országos egyeztetéseket folytatnak egymással, Budapesten is egyeztetnünk kell programjainkat. Tarlós és a Fidesz politikája olyannyira kivéreztette a Fővárost, hogy csak széles körű összefogással képzelhető el a kármentés és a város növekedési pályára állítása.
 Éppen ezért minél előbb létre kell,hogy jöjjön egy kerekasztal, ahol helyet kapnak azok a demokratikus erők, akik érdekeltek Orbán Viktor és hű csatlósa Tarlós István leváltásában.Nemcsak a politika pártok összefogása lehet a cél,hanem minden olyan egyesülettel is tárgyalni kell,akik közéleti érzékenységgel rendelkeznek.

A választások közeledtével a feladat egyre sürgetőbbé válik. Az ellenzék még nincs elkésve, de  egyre kevesebb idő van arra,hogy Budapesten is összekovácsolódjon az ellenzéki egység. Reméljük tényleg csak idő és nem szándék kérdése ez.

Szólj hozzá!

Címkék: összefogás Ellenzéki


A bejegyzés trackback címe:

https://kisslaszlo-obuda.blog.hu/api/trackback/id/tr405039828

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása